Nya skor betyder skavsår!

I söndags var jag, Marcus och familjen i borlänge och shoppade :D Jag köpte jeans, strumpbyxor, hårfärg och två par nya skor :D Ett av paren är vanliga gympaskor och de andra är högklackade ankelboots som verkligen är supersnygga : D Jag gör ju dock mina misstag rejält och gick från Marcus imorse till skolan i de nya klackarna. Det innebar att mina fötter inte alls var glada på mig när vi kom hit. Nu har jag ett skavsår som heter duga på sidan av vänster fot och dagen är inte slut än. Som tur är så har jag gympaskorna också här :P Men det gör inte såret bättre då det sitter på samma ställe som en jobbig grej på insidan av skon xD bra gjort Sandra xD

Och idag ska vi simma, Marcus och jag :) då kommer jag få in klor i såret och det blir infekterat och det kommer vara och sen måste jag amputera fotarna :'(     Nejmen så illa kommer det väl inte sluta..hoppas jag xD Och jag är hungrig som en idiot också :S Då det var fisk eller korvstoganoff till lunch:S Så det blev mackor och lite sallad :P

Men jag överlever nog :D Jag bor ju hos Marcus hela veckan ensamma då hans föräldrar är bortresta :D så underbart att ha huset för oss själv<33
Nu ska Elvira och jag kila iväg och fixa iordning oss till skolfotot som tages om en stund :P :)


Pusspuss<3


Mer ledigt!

Ännu en helg lider mot sitt slut och jag sitter här ensam på min säng och saknar sällskap. Jag vill ha mer ledigt! Jag behöver en helg till minst! Jag behöver en kram! Jag skulle våga påstå att jag behöver ett jullov och det är nu. Då man kan sitta inne i soffan under en filt framför en bra film med en kopp varmt te eller choklad. Att vila upp sig är något jag behöver.
Nu sitter jag här i min säng och fryser. Men jag tror det beror på sömnbrist:P
Tack älskling för denna helgen<3
Jag älskar dig<3

Pusspuss<3

Om kvinnovåld..

Idag läste jag psykologi med den grupp är med i när jag inte läser på flexen.
Vi hade besök av tjej- och kvinnojouren som föreläset för oss i aulan om våld mot kvinnor/tjejer. Vi fick även se en film där det är en 21 årig tjej som har hittat en kille, de har varit tillsammans i två månader då han frågar om de ska flytta ihop. Hon tvekar till en början och han ber och ber henne, för han älskar henne så otroligt mycket. Allt han vill är att de flyttar ihop. Så hon går med på det, för hon älskar honom också. 
Han som är kock står och lagar mat en kväll när hon hade varit ute och handlat, då han plötsligt utbrister: "Vad fan är det här?" Han visar henne purjolöken. "Jag ska ha riktiga och fina råvaror när jag lagar mat. Och vad fan är det här!? Mellangrädde!? En kock använder inte mellangrädde, det är ju för fan som att pissa i såsen!" Han slår henne, hon kryper ihop nere på golvet och börjar gråta. Han står och tittar på henne. Efter en stund sätter han sig ner på huk och säger: "Förlåt, det var inte meningen. Nästa gång går vi och handlar tillsammans så kan jag visa dig precis vad jag vill ha."

Några veckor senare har allting blivit värre. Han har fått henne att säga upp sig från jobbet, för han vill ha henne hemma om dagarna så hon kan sköta lägenheten medan han jobbar. Han slår henne allt oftare och hennes självförtroende bryts sakta och säkert ner.

Ytterligare några veckor senare. Han sitter vid matbordet och hon kommer in med två tallrikar med mat. Hon ställer ner dem på sina platser och han tittar på maten och frågar henne vad fan det är? Och hon kan väl för fan rycka upp sig lite och ta på sig den där röda fina klänningen han gav henne. Hon reser sig upp och går för att byta om, han tar tag i henne och drar ner henne på golvet. Säger åt henne att hon går ju för fan som en jävla kossa. Hon gråter av smärta. Han ställer sig upp, släpar henne efter sig på golvet in i sovrummet där han säger åt henne att ta av sig kläderna. Hon skriker och gråter. Man hör att han våldtar henne. Senare på natten smiter hon ut och iväg till sin väninna Veronika. På morgonen åker han dit och ropar upp till fönstret och ber och förlåtelse och det ska aldrig hända igen. Av ren rädsla går hon tillbaka till honom, han kommer ju ändå aldrig sluta förfölja henne.

Ytterligare några veckor när han har gått till jobbet springer hon ut på toaletten och kräks. Hon gör ett graviditetstest och ser att hon är gravid. Han blir jätteglad när han får reda på det och allt blir bra, för ett tag.
En kväll han Veronika ringt och hon ska gå för att träffa henne när han kommer hem. Han säger åt henne att hon ska inte gå någonstans. Han ser att hon har den röda klänningen och slår henne så hårt i magen att hon ramlar omkull, han sparkar henne, hon skriker. Det ringer på dörren. Utanför står polisen. Hon ligger på golvet och blöder kraftigt ur underlivet och skriker. Den kvinnliga polisen tar hand om henne och ringer efter en ambulans samtidigt som den manliga tar hand om mannen och slänger ner honom på golvet.

Filmen slutar bra. Mannen grips och tjejen får hjälp. Hon börjar umgås med Veronika igen och de planerar sin resa som de skulle gjort innan de stadgade sig.

Filmen väckte många tankar hos mig. Varför? Varför kommer man överhuvudtaget på att slå kvinnan man älskar? Fast älskar han henne verkligen om han slår henne? Att se henne lida på det sättet  hon gjorde, gjorde ont i mig. Tänk så många kvinnor som lider varje år, hela tiden, dygnet runt. Aldrig kan de känna sig riktigt trygga med sig själva eller i den tillvaron de befinner sig i. Och har de barn så oroa de sig för barnen också, om han nu skulle ge sig på dem.

Nu säger jag ju inte att det inte finns våld mot pojkar och män, för det gör det också. Men det är dock inte lika vanligt att en kvinna ger sig på en man fysiskt. Då är det istället mer vanligt att det förekommer psykiskt våld från kvinnor mot män. Även det psykiska våldet är stort mot kvinnor, både av män och kvinnor emellan.
Man säger olika saker som bryter ner en person så totalt att det inte finns annat än spillror av det som fanns före. Människan som stod självständig behöver nu andra människor som håller upp en. Ska det verkligen vara så?

Om jag kunde önska något så är det att allt vad som heter våld mot kvinnor/män, sexuella brott, ja allt som heter brott eller krig, ska försvinna för gott och med omedelbar verkan. Det är så fruktansvärt onödigt med allt sånt. Varför skada en människa som aldrig har gjort dig något?

Det är tur att det finns människor som de på kvinnojouren som frivilligt och ideelt tar sig an dessa fall för att hjälpa utsatta kvinnor till ett bättre liv. De gör ett så stort jobb och skänker många kvinnor frid och ro i sinnet. De hjälper den utsatte till polis, skyddat boende, man får vara anonym och ingen blir med i något register, de hjälper till rättegångar mot männen som gjort dem illa. De finns med som stöd i alla de svåra tider som kan komma.
Ett stor tack til alla dem som hjälper till!

Puh, vilken jobbig dag med alla dessa tankar och ilska över det som faktiskt är ganska vanligt.
Nu ska jag sova.

Pusspuss<3


Tyska, fiol, Marcus<3

Idag, torsdag, har jag haft min första tyska lektion :D Det gick faktiskt riktigt bra :) Men jag är lite ringrostig :P men det finns där bak i bakhuvudet iaf:)

Jag har nu slutat och ska göra lite läxor och sånt:) Sen blir det fiollektion tio i fem och sen spela med först den lilla orkestern och sedan med min äldre:) Efter det åker vi och hämtar Marcus och så åker vi hem till mig<3 Mys<3<3

Jag älskar dig Marcus<3

Pusspus<3

Älskling<3

Om du bara visste hur lycklig du gör mig varje gång jag hör av dig.
Med varje sms blir jag glad.
Varje litet ord från dig är musik i mina öron.
Din röst är det vackraste jag någonsin har hört.
Din kropp och ditt ansikte är det vackraste jag någonsin sett.
Ditt leende får mig att smälta.
I din famn mår jag som allra bäst.
Med din kropp mot min så känns det att det är så ska vara.
Du och jag älskade Marcus<3
Det har nu gått 8 härliga månader med dig och det har varit de bästa månaderna i mitt liv<3
Jag hoppas på många fler<3
Du är mitt liv<3
Jag älskar dig så otroligt mycket<3








Tyska one more time

Sitter här och ska alldeles strax arbeta lite med mitt Upplysnings-arbete som vi ska göra på svenskan. Inte så kul kanske men det är roligare än att bara sitta och vänta :P
Igår var jag och pratade med Barbro som kanske ska bli min tyskalärare:) Problemet med hennes klass är att de läser två gånger i veckan (vilket jag har nämnt tidigare) och jag då bara kan vara med på en. Hon hade pratat med Mattias (som för övrigt är min gamla engelska lärare) och det visade sig att han har en lektion på torsdagar mellan 8.30 och 10.00 och då har han endast en elev som läser tyska steg tre. Det finns en möjlighet för mig att läsa med dem:D typiskt nog så ligger den på min engelska lektion. Och eftersom jag har fiollektion 40 minuter på engelskan på tisdagar så kommer jag endast ha 45 minuter kvar om jag läser tyska på torsdagar. Och det kommer inte funka alls. Mina alternativ nu är:
1) Läsa tyska på torsdagar och misslyckas med engelska B
2) Läsa tyska på tisdagar och missa svenskan
3) Byta tid för fiollektion och läsa tyska på torsdagar

Jag ska först försöka med det tredje alternativet. Går det absolut inte att byta lektionstid så får jag läsa på tisdagar och missa svenskan. Jag ska se vad jag kan göra och hoppas att det löser sig på bästa sätt.

Dagen fylldes med teckenspråk:) Annika är tillbaka igen :)
Så nu har vi fått massor med nya ord:) Så nästa vecka blir det läxförhör xD

Helgen ska tillbringas med Marcus:)
På lördagen ska jag dock till kyrkan halv tolv och ha urnsättning för mormor. Vila i frid<3
Ikväll blir det mys med älskling<3 Det ser jag fram emot<3
Efter ent ids förkylning så var det faktiskt skönt att komma tillbaka till skolan och träffa vännerna igen, även fast Elvira var sjuk:(<3 Och att få träffa Marcus igen var det bästa på hela dagen<3
att vara sjuk och få ett sånt mysbehov som jag oftast får när jag är ifrån honom, det var verkligen hemskt. Men det blir bättre<3 Tack älksling jag älskar dig<3
 
Nej nu blir det att söka fakta:P

Pusspuss<3

BKS och sjuk

Jag tycker inte om att vara sjuk. Även fast det kan vara skönt att vara hemma ibland. Men då är  jag hellre ledig än att vara sjuk. Men jaja helgen var rolig iaf :)

Fredagskvällen fylldes med spelande tillsammans med BKS och en jätterolig dirigent. Jag gick dit och kände mig inte alls taggad på det men när jag gick därifrån så kände jag att det var en väldigt rolig kväll och att jag såg fram emot en hel lördag fylld med spel. Vi spelade först i Ullrika kyrka mellan 9 och 13. Sen blev vi bjudna på lunch på cocothai :D Efter det övade vi lite till på musikskolan för att sedan ha lite tid för oss själva innan konserten. Erika och jag satte oss i rock och pop- rummet och lekte lite med instrumenten :P Sen gick vi till Donken en stund :P
Vi gick tillbaka till kyrkan och sedan var det dags för konsert. Det gick riktigt bra :D Marcus var där coh det betydde mycket för mig<3

På söndagen följde jag med Marcus till Gagnef och kollade på medans han dömde :) Du är duktig älskling<3 Och jag tycker faktiskt att det är roligt att se dig döma<3 För jag vet att du tycker om det<3 Jag älskar dig<3

Sov där en natt till och det blev måndag. Vad händer då inte att jag vaknar med en förkylning. Jag funderar över hur jag ska göra och kommer fram till att jag ska ringa till pappa och fråga om jag kan åka med honom hem från ludvika vid halv nio. Det gick bra så jag gick till skolan och mötte honom där. Och nu sitter jag hemma och tittar på Smallville.

Hoppas på att bli frisk snart. Jag bör väl egentligen gå till skolan imorgon eftersom jag har prov i musik och gehörslära A och så ska jag förhoppningsvis läsa tyska då också. Jag har redan hamnat efter men det får jag ta igen. Jag har skickat mail till min svenska lärare eftersom tyska tiden ligger på svenska lektionen, och även till läraren som jag ev. ska ha. Jag hoppas verkligen att det går.

Pusspuss<3

Tyska steg 3

Här sitter jag i skolan och väntar på att klockan ska bli 10.30 då jag ska träffa min psykologi lärare och prata om när jag ska läsa det på flexen och så. Men det ordnar sig säkert :)
Jag har precis skrivit ett mail till Leif, rektorn här på skolan och bett honom om hjälp att ordna tyska steg tre till mig. Jag har pratat med syv Mia och därifrån fick jag veta att mit schema och mina lediga tider inte sammanfaller med de tider då  det ges lektioner i tyska. Så nu hoppas jag att han kan hjälpa mig. Jag vill verkligen läsa tyska och genom att göra det så får jag även meritpoäng som alla tjatar om att de är så viktiga. Jag vill ha mina meritpoäng men eftersom jag inte kunde läsa det förra året så kommer jag inte kunna få samma antal poäng som jag skulle ha haft om jag fick läsa det. Nu får jag alltså en halv poäng mindre. Om jag nu får läsa tyska steg tre i år så läser jag fyra nästa år. Och så får jag även poäng för matte så därför ska jag läsa matte C i vår som I-val och den kursen fortsätter även på hösten sen. Det blir nog bra :)

Ska det behövas att ens föräldrar ringer till skolan och skäller ut dem så att jag kan få läsa det jag vill? Jag som snart är 17 år ska väl kunna få igenom sånna saker själv? Men det verkar som om ingen tar en på allvar :/
Jag ska se till att få läsa tyska så är det bara! Och får jag det inte så blir det liv i luckan! Hehe;) *smida onda planer* Nej men allvarligt så ska jag få igenom det.

Pusspuss<3

RSS 2.0